Студентом підписав контракт: сьогодні ЗЛ – Олександр Іванческул!

Коли тобі 21 рік і ти студент – в більшості випадків, твоя основна потреба – це гроші! І це дійсно так! Я не був виключенням. На 4-му курсі фінансово-економічного університету, мене цікавив дохід і перспективи. Моє логічне мислення не давало мені ніяк зрозуміти, як після вузу можна жити!, орендувати житло за мізерну зарплату в 200-300 дол. і ще відкладати при цьому на авто та нерухомість. Тому думки про роботу на себе, про якийсь бізнес не виходили з голови.

Думати про бізнес – це добре, але як його, будучи студентом, без коштів, досвіду та зв’язків запустити – це вже інше і найголовне питання.

Коли ти готовий отримати інформацію – вона приходить!

Пам’ятаю той день, коли мій наставник (Хоцевич Олена, БЛ) підійшла до мене з ноутбуком і “випадково” показала презентацію по можливостях компанії (це був показ домашнього завдання по маркетингу). Це була схема 10 по 10 (побудова стандартної структури) і як результат 1млн 800 тис дол . на виході. Я мало чого розумів, але думка проте що, якщо зроблю навіть половину з того, що було показано — не давала права відволіктись від подальшого розбору бізнесу. Вагань було настільки багато, що після швидкої ейфорії одразу пішли сотні заперечень. Відповіді були на все – і це ще більше інтригувало, чи дісно все це реально?! Недовіра була по всіх фронтах: продукт, можливість доходу, перспективи бізнесу і т.д.

 

Я часто кажу, що я великий скептик, тому інколи розумію новачків. Нажаль, це вилилось в шести-місячному періоді вагань (я жив, доречі, тоді в гуртожитку, 6 чоловік в одній кімнаті). Я чекав, коли все перестане працювати, проте з кожним місяцем мені розповідали, що відбуваються події і бізнес розвивається. І я розумів, що походу бізнес тільки набирає обороти, а я за бортом тієї можливості.

Переломним моментом стало запрошення мене на конференцію компанії в м. Київ (велика вдячність наставникам Олени Хоцевич – Віктору та Лідії Хоцевич, що посприяли цьому)! Це було щось! Коли на сцені хлопець мого віку отримував премію в 1000 дол. – мені “не давало дихати” в хорошому розумінні звичайно. Я зрозумів, що на його місці можу бути я! Що бізнес дійсно працює, і зібрати стільки людей було б важко, якщо б це було щось не серйозне.

“Контрольним” у прийнятті рішення став приїзд інформаційного наставника Олени – Галини Вронської (ЗЛ*)(слова вдячності за підтримку та настанови). “Олександре, з Вами або без Вас, ми робитимемо бізнес в Чернівцях, визначайтесь, Ви з нами?!!” – Галина Станіславівна. Такий підхід дав мені зрозуміти, що я дуже довго думаю і потрібно дійсно визначитись, що я роблю. Я дуже радий, що тоді студентом, все таки вистачило розуму погодитись і почати створювати своє майбутнє. Жовтень — я стартую! Дуже жалію зараз, що пропустив цілих 6 місяців… (в квітні розповіли вперше). Не робіть такі помилки, оскільки не завжди наставники застосують стільки прийомів та виділять стільки часу, щоб донести до вас інформацію про бізнес.

 

Рішення було прийнято. А коли рішення приймається на 100% — ти стартуєш швидко та ефективно. По мірках сьогоднішньої кар’єри — це була Золота Карта – власне споживання. Я дуже сильно хотів перевірити дію продукції і забрати з голови заперечення по “ефективності продукції” (споживаючи продукт я отримав одразу результат по здоров’ю).

Часто задають питання: “де ти найшов фінансові можливості для старту”? Коли ти розумієш, що цей бізнес може тобі принести в найблищій преспективі, питання проблеми старту нівелюється. Я більш як впевнений, що кожен з Вас найшов б кошти, якщо б за 300-400 дол продавалась квартира в центрі Вашого міста! Погодьтесь!?! Чому?! Ми розуміємо вигоду та виграш. На старті, в бізнесі, зробивши Золоту Карту, я зрозумів, що я теж купляю квартиру, елітне авто, комфортне життя – але покупку можна буде забрати через 2-3 роки активної роботи. Як не як – шари сьогодні немає! Тому моя мотивація зробити першу кваліфікацію була саме такою – я побачив що цей бізнес може мені дати при моїх активних діях! Також я зрозумів, що старт робиться один раз в житті. Зрозумів, що відношення наставників буде іншим до мене, що мені будуть більше допомагати, ну і більші відсотки при більшій карті — не меньш суттєвий фактор. Якщо б старт був сьогодні – то це без сумніву була б Платинова Карта! Згодом будуючи сімейний бізнес, не один номер був закритий саме на Платинову Карту.

Найголовніше, що ефективний та швидкий старт дає хорошу дублікацію. В перший місяць мене продублювали 6 партнерів на Золоту Карту (контрактів було 11). Результат: дохід 365 дол. Еврика – все працює, якщо працювати. Дохід в перший місяць дав велику віру в себе та можливості бізнесу. Рекомендую прикласти всі зусилля для ефективного та швидкого старту та активності дій саме в перший місяць – це 50% успіху в подальшому рості. Слова вдячності на старті та на кожному етапі наставникам – без них нічого б не було. Кожен крок, кожна дія – все узгоджувалось, планувалось та впроваджувалось в практику з наставниками.

Правильно-вибудувані відносини з наставниками – це ключовий фактор росту та розвитку.

За три місяці була закрита кваліфікація 6* (по новому МП), за шість місяців – 7*. За півтори року на додатковому доході (4-5 год в день після пар) – кваліфікація 8*. Пам’ятаю, десь пів року графік роботи був наступний: о 19:30 закінчувались пари, о 20:00 год в офіс на презентацію. О 22:45 год закривали офіс і бігли в гуртожиток, бо в 23:00 год в нього вже не впускали… Була мотивація!!! Хотілось пошвидше вирватись з тієї життєвої обстановки обмежень, почати нормально харчуватись, одягатись, орендувати самостійне житло!

В той момент, коли після вузу всі активно шукали роботу, я відкривав свій перший офіс і вже сам створював робочі місця! Зростаючий дохід, цінні подарунки від компанії (ноутбук, айпад, продуктові промо 500-1000 пв, премія 3000 дол, турфонди), поїздки закордон (Куба, Китай, Єгипет) все більше і більше надавали віру в те, що рухаєшся в правильному напрямку.

Проривом у бізнесі стало відкриття інших офісів. Регіональний бізнес – це дійсно найефективніше Ваше маштабування та ріст. НЕ СКАЖУ, ЩО БУЛО ЛЕГКО. Але був азарт долати трудності, розвиватись, створювати свою ефективну модель.

 

 

Ключові фактори, які повпливали на ріст та розвиток в бізнесі – це: споживання продукції (будьте продуктом свого продукту), постійний рекрутинг (станьте граючим тренером, інкаше в нашому бізнесі ніяк..), регіональний бізнес (думайте маштабно, регіонально), відвідуваність всіх подій передбачених системою бізнесу (формування навиків та бачення лідерства відбувається тільки там), подорожуйте (в подорожах у вас народяться справжні цілі та мотивація (Китай 2 рази, Куба, Єгипет 3 рази, Болгарія, Туреччина, Італія, Австрія, Угорщина, Чехія, Польща. Вже скоро: ще раз Болгарія, Іспанія та ОАЕ!)), консультуйтесь з наставником (він скоротить вам шлях до успіху, довіртесь йому, він бажає вам тільки росту), лекторство (чим швидше станьте лектором в офісі, “гроші лежать на сцені”), мотиваційні програми (виконання їх, надає вам більшу сферу впливу на команду, ну і максимізація доходу), особистісний ріст (розвивайтесь, формуйте пресональний бренд, ставайте цікавими особистостями і Вами будуть цікавитись).

Окремим суттєвим фактором, виділю технологію “сімейного бізнесу”. Якщо б на старті я про неї знав, швидкість закриття рангів була б зовсім іншою. Напевно це ключовий секрет, яким поділюсь з новачком на старті. Правильна платформа в бізнесі – це як хороший фундамент майбутньої багатоповерхівки. Надійний фундамент – надійний будинок. Сімейний бізнес дозволяє не тільки швидше закривати ранги, це і більший дохід, додаткові премії, контроль бізнесу. По моїх підрахунках, при застосуванні технології “сімейного бізнесу” на старті, я б вдвоє швидше прийшов до кваліфікації ЗЛ (ТО сьогодні зроблений майже в 3 рази більше від необхідного для ЗЛ). Саме технологія сімейного бізнесу допомогла при закритті ЗЛ отримати ще додаткову премію від компанії: 115 000 грн. і рекордний чек!

Звичайно, було і багато вагань, навіть, в ході бізнесу…! Закрадалось багато думок – чи моє, чи будуть більші результати, а може ще щось додатково робити (якийсь бізнес). Така невизначеність забирає енергію, час, і тим самим відстрочує ваші перемоги в бізнесі. Тому, якщо б писав собі листа в минуле, написав би: “не вагайся, роби бізнес і сфокусуйся на ньому на 100%”!!!

Ну і не сказати про вплив оточення – це не сказати ні про що! Нажаль, я як і всі, сильно піддавався впливу свого оточення на початку: рідних (синку шукай державну роботу) та друзів (авто вже купив? Бізнес ще працює? Та це не серйозно і т.д.). В один момент розумієш, що якщо слухаєш людей які заробляють 300 дол, то сам стільки заробляти будеш. Почав слухати тих, хто заробляє 3000 дол.! І мені це більше сподобалось, тому і прийшов до таких ж результатів. Коли придбав своє перше авто – батьки зрозуміли що заробляю, коли купив татові авто і відправив батьків закордон – почали вболівати за бізнесJ. Тому виходьте швидше на результати і буде Вам підтримка!

Багато зроблено висновків за час в бізнесі, багато допущено помилок, які і сформували безцінний досвід. Важко передати всі ідеї та побажання в невеличкій статті. Відвідуйте бізнес-форуми, саме там ми стараємось розказати про всі особливості бізнесу, секрети, і на це там є трішки більше часу!

Хочу висловити слова подяки своїм наставникам: прямий — Олена Хоцевич (БЛ), інформаційні: Віктор та Лідія Хоцевич (8*), Галина Вронська (ЗЛ*), Савченко Ангеліна (ЗЛ), Сунь Лу Лу (ПЧП) та всій спонсорській лінії за допомогу у веденні бізнесу. Особлива подяка команді: клієнтам, ключовим лідерам (Кузику Володимиру, Плаксі Марії, Машталер Ользі, Плаксі Тарасу, Бурлі Марії, Білик Світлані, Будзяк Світлані, Миколюк Надії, Брегін Ярині, Бринь Марії та ін. ) за віру в мене як наставника та командну роботу. І звичайно подяка компанії, президенту пану Лі та всій українській адміністрації на чолі з генеральним директором паном Сі Жуєм за підтримку. Також дякую за партнерство паралельним структурам та лідерам: Сороці Н. (8*), Триньці Вірі (ЗЛ), Щасливим Катерині (ЗЛ), Любі та Олегу (ЗЛ), Товту Міклошу (ЗЛ*).

Радий, що вдалось сформувати бренд “Lider Style” – підприємницький рух однодумців, що розвивають компанію  Tiens. “Lider Style” сьогодні – це бачення однієї цілі, це команда, це сильні лідери та система! Партнери нашої команди виконали 30% Мотиваційної програми в 2018 році на ринку України. Ми ростемо з кожнем місяцем. В грудні 2018 року був зроблений рекордний ТО команди.

Світає перед найбільшим затемненням – пам’ятайте про це! Так і в бізнесі, коли хочеться здатись, протримайтесь, зробіть ще більше дій і тоді прийде перемога!

Дякую собі, молодому студенту, що зрозумів переваги та перспективи бізнесу і заключив контракт, результат якого, сьогодні дозволяє з впевненістю будувати своє майбутнє: робити придбання елітного авто, квартири, подорожі 2-3 рази в рік, допомогати батькам, жити – комфортно і достойно! 

З повагою Золотий Лев – Олександр Іванческул

Залишити відгук